Doorn Noord verwelkomt ABEE

Avesta Battery & Energy Engineering, een bedrijf dat zich specialiseert in batterij- en energietechnologieën voor e-mobiliteit en stationaire toepassingen,  heeft op donderdag 30 november zijn vestiging op het bedrijventerrein Doorn Noord plechtig geopend. De stad Ninove ziet hiermee een high-tech en duurzaam bedrijf met internationale allure neerstrijken op haar grondgebied.

In een onderhoud met SOLVA gaf CEO en oprichter Prof. Dr. Noshin Omar de volgende toelichting op de vraag waarom hij zijn oog liet vallen op Ninove: “Vanwege de strategische ligging, de uitbreidingsmogelijkheden en om eveneens bij te dragen aan de circulaire economie. Daarnaast ben ik zelf afkomstig uit Aalst en is de woon-werk nabijheid uiteraard ook interessant.”.[1]

ABEE zal zich voornamelijk toeleggen op B2B en Research & Development, en meer specifiek op de ontwikkeling van batterijtechnologie voor auto’s en hernieuwbare energie, optimalisatieonderzoek en recycling van batterijen. Zonnepanelen en kleine windturbines (100 tot 200KW) moeten ervoor zorgen dat het gebouw zo duurzaam mogelijk is en in de werking CO2-neutraliteit wordt beoogd.

Zowel de stad Ninove als het bedrijf spreken de uitdrukkelijke wens uit dat de samenwerking een ware kruisbestuiving mag worden. Enerzijds zal ABEE zich inzetten om lokale werkkrachten op te leiden en tewerk te stellen en anderzijds hoopt de stad dat andere innovatieve bedrijven het voorbeeld van ABEE volgen.

De komst van dit bedrijf kan als katalysator dienen voor meer wetenschappelijke innovatie en economische vooruitgang. Als burgemeester en pur sang liberaal kan ik dit alleen maar toejuichen: Loeëdj a batteries moeër op!


[1] Bron: https://doornnoord.be/nieuws/bedrijf-abee-group-bvba-in-de-kijker

Scroll naar boven