Herdenking 11 November

Omwille van de coronacrisis ging de jaarlijkse 11 november-herdenkingen en de behorende huldemomenten voor de oorlogsslachtoffers dit jaar in bescheiden vorm door: zonder vaandeldragers en schoolgaande jeugd, zonder vertegenwoordiging van vaderlandslievende verenigingen en zonder misviering.

Schepen Henri Evenepoel en ikzelf deden op Wapenstilstand de rondgang van de herdenkingsmonumenten, we leggen ter plaatse een bloemenkrans neer namens het stadsbestuur en de vaderlandslievende verenigingen. De overige schepenen gingen -in de mate van hun beschikbaarheid- ter plaatse zijn aan het monument in hun deelgemeente. Zo herdacht het schepencollege op veilige wijze de oorlogsslachtoffers en konden ze toch de boodschap van “nooit meer oorlog” uitdragen.

Ook al staat onze vrijheid door de gezondheidscrisis vandaag onder druk, we mogen nooit vergeten dat heel wat helden in die verschrikkelijke oorlog gestreden hebben voor de vrijheid die we vandaag kennen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven