Verder werken aan een versterkt lokaal veiligheidsbeleid

Heel tevreden en fier. Gisteren tijdens de gemeenteraad werden een aantal belangrijke doelstellingen uit onze veiligheidsbeleidsnota goedgekeurd.

  • Positief advies voor het gebruik van mobiele camera’s in de strijd tegen sluikstort.
  • Goedkeuring van vijf vacatures gekoppeld aan de gefaseerde uitbreiding van de personeelsformatie van onze politiezone. De vorige legislatuur hebben we het kader met 6 personeelsleden uitgebreid, deze legislatuur komen daar nog eens 12 functies bij.
  • Principiële toestemming van de gemeenteraad voor het gebruik van bodycams door onze politie. Deze goedkeuring past volledig binnen het voorziene veiligheidsbeleid van deze meerderheid. Bodycams zijn een ‘waardevolle toevoeging in de uitoefening van politiewerk’. Uit onderzoeken blijkt dat deze camera’s de-escalerend werken, bovendien kunnen de beelden gebruikt worden als ondersteunend bewijs tegen politiegeweld. Bijkomend is het van belang dat we bij gewelddaden tegen onze politieagenten ons burgerlijke partij stellen en hen ook bijstaan in de gerechtszaken, zeker wanneer de politieagent gewond geraakte en werk onbekwaam werd. Dit geldt trouwens niet alleen voor onze politie maar voor alle hulpverleners en sociale diensten.
  • Tegen eind dit jaar voorzien we ook de aanwerving van de stadsmariniers, ambtenaren die in ondersteuning van de politie het aanspreekpunt zijn in onze stadswijken. Zij werken bemiddelend maar ook oplossingsgericht met als doel de samenlevingsuitdagingen aan te pakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven