Goede zaak dat verplichte registratie telewerk voor werkgevers wegvalt

Vanaf 27 juni is telewerk niet langer verplicht voor bedrijven. Daarmee vervalt ook de verplichte registratie die werkgevers moesten doen bij de RSZ. Dat antwoordt minister Dermagne op mijn mondelinge vraag. Telewerk blijft aangeraden in de strijd tegen het corona-virus. Toch is het een goede zaak dat er een einde komt aan deze verplichte registratie. Dat werd door veel werkgevers als een administratieve last gezien.

Om het risico op met COVID-19-overdracht  te beperken, was telewerk lange tijd de norm (zolang de functie dit toeliet). Om het telewerk te kunnen controleren, werd een RSZ-registratietool in het leven geroepen. De werkgever moest elke maand ingeven hoeveel medewerkers telewerken, en voor wie thuiswerk niet mogelijk is.

De regering heeft nu beslist dat telewerk vanaf 27 juni niet langer verplicht is. Let op: het blijft wel sterk aanbevolen. Maar door deze beslissing is het ook logisch dat de werkgevers niet langer de registratie moeten volbrengen. Op die manier is dat een administratieve last minder en kunnen de bedrijven focussen op de herintrede van de werknemers op de werkvloer.

Het zou positief zijn als werknemers en werkgevers na deze corona-periode nog afspraken maken over telewerk. Zowel voor werkgevers als werknemers heeft telewerk onmiskenbaar een aantal voordelen. Een goede combinatie van telewerk en werken op kantoor, kan voor veel werknemers (én werkgevers) de ideale formule zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven