Vzw Ninoverend en stad Ninove zetten met ‘Wintertijd’ in op eindejaar

Van 10 tot en met 30 december organiseren vzw Ninoverend, opgericht om initiatieven op te starten die shoppers van binnen en buiten onze stad naar het centrum moeten lokken, en stad Ninove verschillende evenementen i.k.v. eindejaar onder de noemer Wintertijd. Wintertijd staat voor shoppen in een stad die baadt in een fijne eindejaarssfeer, met als pronkstuk het reuzenrad op het Niniaplein.

Het rad zal er 21 dagen lang staan, maar er zijn ook enkele eenmalige initiatieven. Zo zal je in het weekend af en toe een grote ijsbeer zien opduiken, rijdt de kerstman op zijn slee door de straten, en zal je op bezoek kunnen bij de ijskoningin. Er zijn ook een drietal optredens die telkens starten om 18 uur, de perfecte afsluiter van een middag kerstinkopen. Ook op de dinsdagmarkt loopt er tijdens eindejaar een heel fijne actie. Je maakt er 3 dinsdagen op rij kans op een ballonvlucht voor 4 personen.

Coronamaatregelen

Jammer genoeg sneuvelden er omwille van de nieuwe coronamaatregelen ook een aantal activiteiten, die wel al werden aangekondigd: zo zal er o.a. geen feestelijke opening zijn van de eindejaarsperiode en komt er geen chaletdorpje aan het reuzenrad. Je vindt er wel het Huisje van de Kerstman en een winterkermisje. De muziekoptredens worden vervangen door een accordeonspeler die al spelend door het centrum zal wandelen. Ook de PakskesMet in de Biezenstraat op 11 december, een initiatief van enkele plaatselijke handelaars en creatievelingen, werd geannuleerd.

De organisatoren roepen op om de coronamaatregelen te volgen, en zeker een mondmasker te dragen als een veilige afstand niet kan bewaard worden.

Programma Wintertijd

  • 10 – 30 december: reuzenrad met winterkermisje op het plein voor de Ninia.
  • 10, 11, 12, 18, 19, 23 en 24 december: kerstshoppen in de binnenstad met kinderanimatie
  • 4, 21 en 28 december: Decemberactie ‘Ninof van de grond’ op de dinsdagmarkt. Er valt elke week een luchtballonvaart te winnen.
  • 22 december: Winterwonderland (muziekoptreden leerlingen muziekacademie) in cc De Plomblom
  • 23 december: Kerstconcert Eva De Roovere in cc De Plomblom.

Het volledige programma is te vinden op www.ninove.be/wintertijd.  

Schepen Alain Triest, bevoegd voor lokale economie: “Jammer genoeg gooit corona voor het 2e jaar op rij roet in het eten, en moesten we het eindejaarsprogramma noodgedwongen wat beperken. Toch staat er nog heel wat fijns op het programma, en loont het zeker de moeite om af te zakken naar de stad en lokaal te shoppen. Door de nieuwe kerstverlichting zal dat trouwens in een nog net iets mooier aangeklede stad kunnen. Heel wat horecazaken kunnen voor het eerst ook een uitgebreid winterterras zetten. Daar kan je je na een dagje shoppen coronaproof opwarmen bij een lekkere warme chocomelk of een gluhwein!”

Feestverlichting

In de 2e week van december wordt de feestverlichting in de stad aangestoken. De reeds gekende overspanningen in de binnenstad werden vernieuwd en ook de paalornamenten hebben een ander uitzicht gekregen. Er komen ook meerder eyecatchers in het centrum. Zo zal je er op het plein achteraan Ninia Shopping Center kunnen uitrusten in een grote kerstbal, aan het oud stadhuis komt een verlichte baljurk. De feestverlichting bestaat uit LED-verlichting, waardoor het verbruik miniem is. Ze zal dan ook 24 uur op 24 branden om zo toch voor een lichtpunt te zorgen in deze donkere dagen. De feestverlichting blijft hangen tot de 3e week van januari.

Schepen Alain Triest, bevoegd voor lokale economie: “Gezellige sfeer tijdens de eindejaarperiode is altijd belangrijk, en in deze coronatijden nog net iets meer. Daar willen wij als stad mee voor zorgen, door dit jaar extra in te zetten op mooie kerstverlichting. We investeerden o.a. in nieuwe mooie eyecatchers, waardoor de stad er heel aantrekkelijk zal uitzien. We hopen dan ook dat shoppers afzakken naar onze stad om lokaal te shoppen, en dit ook delen op sociale media. De nieuwe eyecatchers nodigen daar in elk geval voor uit!”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven