We blijven onze burgers en economisch weefsel beschermen.

“Begrip voor de terechte zorgen van de burgers en bedrijven. Onbegrip voor syndicale acties die in een economische oorlogssituatie het land willen platleggen”. Ik herhaalde tijdens het eerste vragenuurtje van het nieuwe politieke jaar waar het voor Open Vld om draait: de bescherming van de burgers en de instandhouding van het economisch weefsel in ons land.

De regering heeft van in het begin van de crisis hard gewerkt aan steunmaatregelen. Net zoals ze dat tijdens de Covid crisis heeft gedaan. Met als voorlopig sluitstuk op federaal niveau het basispakket energie voor de brede middenklasse en bijkomende steun voor de bedrijven. Want vergis u niet, we moeten zowel de gezinnen als de bedrijven zo goed mogelijk door deze crisis loodsen. We kunnen ons sociaal model niet bouwen op een economisch kerkhof.

De partij van meneer Hedebouw is meer en meer de Partij Tegen De Arbeid aan het worden. Ik heb de indruk dat PTB stilaan staat voor Partij tegen de Beroepsactieven.

Tania De Jonge

Het is een grote fout om de valse tegenstelling tussen bedrijven en werknemers te blijven voeden. Bedrijven ondersteunen staat gelijk aan jobs in stand houden en dus koopkracht beschermen. Burgers steunen betekent dat koopkracht op peil blijft en dat er dus kan geconsumeerd worden.

Een crisis bestrijden vergt samenwerking. Dat geldt voor de politiek maar evenzeer voor de sociale partners. Iedereen moet zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. De houding van een partij als PVDA-PTB is onbegrijpelijk. Men komt met recepten uit het verleden en pookt een klassenstrijd uit de jaren 60 op. Indien we hen volgen, hebben we binnenkort gewoonweg geen werknemers meer om te beschermen. Het lijkt erop dat de partij stilaan vervelt tot een Partij Tegen de Arbeid.

Scroll naar boven