Rouwverlof van 3 naar 10 dagen

Rouwverlof voor het overlijden van een kind of een partner is op 26 mei 2021 goedgekeurd in de commissie sociale zaken.

Het is een goede zaak dat het rouwverlof bij het verlies van een kind of partner is uitgebreid van drie naar tien dagen. Deze uitbreiding geldt ook voor pleegkinderen. Het is een belangrijke stap in het verwerken van het verlies.

Werkgevers kunnen daar nog meer in ondersteund worden.

Ik bracht ook het belang van omgaan met rouwende werknemers op de werkvloer onder de aandacht tijdens de commissie. De manier waarop men met een heel ingrijpende gebeurtenis omgaat als het verlies van een partner of een kind zal van persoon tot persoon verschillen. Sommigen zullen langdurig in de onmogelijkheid verkeren om te werken, anderen zullen juist in het werk een manier vinden om toch in de mate van het mogelijke de draad opnieuw op te pikken. En één van de factoren die daarbij belangrijk zijn, is de manier waarop op de werkvloer wordt omgegaan met de terugkeer van de rouwende persoon. Werkgevers kunnen daar nog meer in ondersteund worden. De interne en externe diensten voor preventie en bescherming op het werk kunnen hen daarbij ondersteunen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven